Werkwijze

Ieder traject van Zo Ik Loopbaanadvies is maatwerk

Hoe ziet een traject bij Zo-ik loopbaanadvies eruit?

Voor alle trajecten bij Zo-ik loopbaanadvies geldt dat ze maatwerk zijn. We stemmen de vormgeving af op de behoeften. In de basis doorlopen we altijd vier fases, ongeacht of je door ons wordt begeleid vanwege re-integratie, loopbaanvragen of outplacement.

Fases die worden doorlopen in een traject

Intake bij Zo-ik loopbaanadvies

Een goed begin is het halve werk! We nemen dan ook alle tijd voor een persoonlijke en individuele intake met zowel werkgever als werknemer.

Persoonlijk profiel

Om onze begeleiding naadloos te laten aansluiten bij de persoon tegenover ons, stellen we een persoonlijk profiel op. Doel is om de positie op de arbeidsmarkt te onderzoeken en carrièremogelijkheden inzichtelijk te maken. We combineren coachingsgesprekken met assessments om talenten, ambities, wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. We gaan elkaar in deze fase goed leren kennen. Ook ga jij jezelf verdiepen in jou als persoon en professional.

Arbeidsmarkt plan

De loopbaanadviseur stelt samen met de werknemer een zoekprofiel op. Hierbij zijn wensen leidend, maar haalbaarheid wordt niet uit het oog verloren.

Solliciteren

Aan de slag! De coach biedt de werknemer tools om nieuw werk te vinden. Dit is maatwerk. Focus ligt op het solliciteren, presenteren en/of netwerken.
De adviseur stemt dit continu af en stelt dit waar nodig tussentijds bij in overleg met werkgever en werknemer.

Hoe vaak ontvang ik een rapportage?

Hoe vaak je een rapportage ontvangt is afhankelijk van het traject dat je doorloopt. Wanneer je werkgever de kosten draagt, dan ontvangt hij of zij ook een rapportage. Deze bevat de informatie die nodig is om te voldoen aan bijvoorbeeld de voorwaarden van het UWV.

Tweede spoor

Bij dit traject is per definitie de werkgever betrokken. Na de intake versturen wij een trajectplan en offerte. Wanneer we drie maanden onderweg zijn ontvangen zowel de werkgever als de werknemer een rapportage. Aan het einde van het traject volgt een eindrapportage, die voldoet aan alle eisen voor het UWV.

Loopbaancoaching of outplacement

Na de intake volgen een trajectplan en een offerte. Het traject wordt afgerond met een eindrapportage, onderdeel hiervan is een concreet actieplan.

Goed om te weten is dat indien de werkgever een rapportage ontvangt hierin alle stappen staan die doorlopen zijn. De inhoud van de gesprekken tussen werknemer en loopbaanadviseur wordt niet tot in detail gedeeld, dat is namelijk vertrouwelijke informatie.