Werknemers

Loopbaanadvies

Loopbaanbegeleiding voor werknemers met een hulpvraag over hun carrière.

Het leven verloopt niet in een rechte lijn, verwacht dat dus ook niet van je carrière. Werk vult een groot deel van je dagen, je kunt er dus maar het beste van genieten. Het is goed om regelmatig de balans op te maken, loopbaanbegeleiding kan dan erg helpend zijn. De adviseurs van Zo-ik loopbaanadvies helpen je bij het onderzoeken en structureren van jouw overwegingen.

Loopbaanbegeleiding is geen quick fix maar maatwerk, volledig toegespitst op jou en jouw hulpvraag. Loopbaanbegeleiding helpt je groeien, als mens en als professional.

Voor wie is loopbaanbegeleiding?

Heb je een praktische vraag zoals wat een logische carrièrestap is, welke weg je moet bewandelen om je professionele netwerk te vergroten, waar jouw talenten liggen of hoe je een CV opstelt? Dan is loopbaanbegeleiding geschikt voor jou. Blokkeren obstakels als ziekte, stress, conflict of ontslag je carrièrepad? Loopbaanbegeleiding helpt je vaak weer op weg!

Wat is loopbaanbegeleiding?

Omdat de hulpvragen uiteenlopend kunnen zijn, geldt dat ook voor wat loopbaanbegeleiding is. Verwacht van ons geen praktische oplossing voor je problemen, wat je wél mag verwachten is iets dat veel waardevoller is. We gaan je leren welke wegen je het beste kunt bewandelen om jouw doelen te bereiken, daar heb je nu iets aan, maar óók in de toekomst.

Hoe lang duurt een traject?

In een loopbaanbegeleidingstraject zetten we je voor de spiegel; je gaat jezelf beter leren kennen. Je krijgt inzicht in de diepere lagen van je handelen, motieven en drijfveren, dit maakt dat je uit het kringetje waarin je loopt kunt stappen. Om dit voor elkaar te krijgen kunnen verschillende technieken worden gebruikt, denk aan talentenkaartjes, testen en gesprekken. De duur van een traject is afhankelijk van de complexiteit van je vraag en de mate waarin het je lukt je open te stellen. Wij zijn pas tevreden als jij (weer) in je kracht staat.

Wie betaalt loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding levert veel op, maar er zit natuurlijk ook een prijskaartje aan.

Vaak wordt de nota betaald door je werkgever, die is namelijk gebaat bij gelukkig personeel.

Kijk maar eens in je CAO of contract of dit voor jou geldt! Mocht deze mogelijkheid niet van toepassing zijn voor jou, serveer ‘m dan niet meteen af. Je investeert met droge ogen in je huis, auto, mobieltje of garderobe toch? Waarom dan niet in jezelf? Niet je spullen maar jij als persoon zijn de spil in jouw bestaan, zorg goed voor jezelf en kom in je kracht.

Zo-ik loopbaanadvies biedt loopbaanbegeleiding op maat. We hechten veel waarde aan persoonlijk en laagdrempelig contact.